Iran vidare ur gruppen

Iran gick idag vidare ur gruppen när de slog Nordkorea med 1-0. I en match som både lagen kunde vinna. 4 spelare som spelar i startelvan var inte med i matchen mot Nordkorea på grund av hög feber. Det var ett Iran men några nya spelare och Karim Ansarifard var en av de. Han Fick chansen i denna match efter Gholamis stora flopp mot Irak häromdagen. Den chansen tog han vara på när han gjorde mål i första halvlek som dessvärre blev bortdömt av domaren för hand. Men någon hand var det inte! Trotts det så var det han som avgjorde matchen när han gjorde målet som gav Iran ledningen. i den 91 minuten var Mordkorea väldigt nära på att göra 1-1 men bollen tog på ribban och gick ut. Iran fick med sig 3 poäng och leder nu grupp D med 3 poäng före Irak som har 3 poäng.
Matchens spelare var helt klart Karim Ansarifard som avgjorde matchen och även gjorde målet som blev bortdömt. Den 20 års gamla Karim Ansarifard jämfördes med Van Nistelroy av kommentatorn. För att vara 20 år gammal och jämföras med en sådan stor spelare innebär att man har talang.